Malta kava
Ir kas gi nėra girdėjęs, kad yra tokia kavos rūšis malta kava? Suprantama, kad visi žino kaip atrodo kavos pupelės ir kaip aromatingai jos kvepia, bet greičiausiai, kad visi, taip pat žino, kad tam, jog išsivirti puodelį skanios ir nepakartojamo kvapo kavos, kavos pupeles būtina sumalti, arba naudoti jau sumaltas. Malta kava taip pat skirstoma į rūšis, tik šį kartą ji rūšiuojama pagal stiprumą.
Stipri kava – iki šiol yra verdama Arabų šalyse. Vienam kavos puodeliui išvirti panaudojama iki 50 gramų kavos pupelių. Gamybos procesas nėra sudėtingas, ji verdama kelis kartus ir kai būna paruošta silpnesnė kava, į ją supilamos dar ir šviežiai sumaltos pupelės. Ar jaučiate jėgą? Deja, bet Europoje, dažniausiai yra verdama silpnesnė kava.
Naudinga atrasti:
Vidutinio stiprumo kava – pagaminama tada, kai vienam puodeliui panaudojama iki 30 gramų kavos pupelių ir nepatikėsite, kad amerikiečiai geria silpniausią kavą.
Silpna kava – laikoma tuo atveju, jei jos pagaminimui sunaudojama vos apie 10 gramų kavos pupelių ar dar mažiau.
Malta kava Lietuvoje yra populiaresnė, nei pupelių, nors, tobulėjant kavos apartų technologijoms, atsiranda vis daugiau gurmanų ir kavos mėgėjų, kurie perka šviežiai sumaltą kavą.