Kava – ir sveikatos gerinimo šaltinis.
Pasaulyje buvo atlikta labai daug tyrimų su kava ir nustatyta, kad tam tikrais atvejais, kava gali padėti išvengti ir tam tikrų ligų.
Kavoje yra medžiagų, kurios ženkliai prisideda prie jos skonio, spalvos bei aromato, todėl kai kurios buvo išbandytos, siekiant nustatyti, ar tikrai kavos pupelėse esančios medžiagos daro naudą ir sveikatai. Kavos rūgštis – viena iš fenolio klasės cheminių elementų kavoje. Nustatyta, kad senoliai kavoje turi veiksmingų kancerogeninių ir antioksidantinių savybių. Kava taip pat turi chlorogeniko rūgšties, kuri yra žinoma kaip medžiaga, kuri padeda kepenyse sumažinti gliukozės gamybą, kai su maistu, į organizmą patenka labai daug cukraus. Todėl ši rūgštis padeda išvengti tam tikrų ligų išsivystymo, pavyzdžiui, tokiai kaip hiperglikemija.
Nors ir nustatyta, kad kava, suteikia tam tikros naudos sveikatai, visgi, piktnaudžiavimo ja vertėtų vengti, nes kavoje esantis kofeinas, vis dar kelia didelę širdies ligų riziką. Naujausi tyrimai rodo, kad kava gali padėti išvengti ar sumažinti psichikos nuosmukių ir senėjimo proceso. Rezultatai parodė, kad kavoje esantis kofeinas padidina cukraus metabolizmą arba energijos iš cukraus gamybą.
Kofeinas yra stiprus antioksidantas, kuris užkerta kelią tam tikroms žmogaus organizmo sąlygoms vystytis, tai yra, stabdo procesus, kurie susiję su senėjimu ir vėžio ląstelių vystymuisi. Todėl, kava mėgaujasi ne tik moterys, bet ir vyrai ir netik dėl kavos, kuri teikia skonio ir aromatą, bet ir dėl to, jog tiek vyrai, tiek moterys nori patikti vieni kitiems ir išlikti kaip galima jaunesniems.
2 comments
Comments are closed.