Šviežia kava

Šviežia kava
Ne vieną dešimtmetį vyksta karštos diskusijos apie kavos žalą ir naudą. Iki šiol atlikta daugybė mokslinių tyrimų, tačiau tvirtų argumentų, kodėl ji gali būti kenksminga sveikiems žmonės – nėra. Taigi galite be baimės pakenkti savo organizmui mėgautis šviežia kava.

sviezia_kava_prekyba
Yra dvi kavos rūšys – natūrali ir tirpi. Vis dėl to pastaroji nėra tokia populiari, kaip pirmoji. Natūrali kava vertinama dėl jos stipraus aromato ir skonio, o tirpi dėl švelnaus ir malonaus. Ne visiems yra priimtinas kartumas ar stiprumas, tad tokia alternatyva yra puiki išeitis. Kuri sveikesnė negalima atsakyti, nes skiriasi kiekvieno sveikatos būklė ir kavos rūšys. Sergant širdies ir kraujagyslių ligomis patariama vengti kavos. Dažnai gydytojai rekomenduoja vengti ne kavos, o kofeino, kurio gausu šiame gėrime. Kai kuriems jis būtinas, nes suteikia budrumo ir tonizuoja, tačiau tiems, kuriems jo negalima vartoti siūloma rinktis kavą be kofeino. Tiesa, šis pavadinimas nėra tikslus, nes joje išlieka, tačiau labai nedidelis kiekis kofeino. Ji saugi vartoti besilaukiančioms moterims, senyviems žmonės ir vaikams.
Kavos pupelių rūšys ir skrudinimas taip pat labai svarbus kriterijus renkantis. Arabika – populiariausia kavos rūšis pasaulyje. Kitos nėra taip gerai vertinamos, kaip ji. Svarbu pasirinkti tinkamai skrudintas pupeles. Kuo labiau jos skrudinamos, tuo stipresnis skonis ir kvapas. Taigi, jei mėgstate silpną kavą, rinkitės silpnai skrudintas arba vidutiniškai. Žinoma galima rinktis ir kitokių rūšių kavą, pavyzdžiui, Robusta, kuri bus kartesnio skonio arba Liberika, kuri yra prastesnio skonio, nei pastaroji ar Arabika. Liberikos rūšies kavos pupelės dažniau naudojamos gaminti kavos gėrimus ir tirpią kavą.
Daugelis neskiria kokia rūšis ar kokio skrudinimo pupelės yra tinkamiausios, nes linkę pasikliauti savo skonio pojūčiais. Tuomet labai svarbu aromatas ir skonis. Jeigu Jums labiau patinka aromatinga kava, tai gaminkite tik iš ką tik sumaltų kavos pupelių. Priklausomai nuo rūšies ir skrudinimo šiek tiek keisis šios savybės, bet jos bus gerokai stipresnės, nei gaminant iš jau sumaltos kavos, kuri parduodama pakuotėse. Kartais mes neturime laiko užsiimti kavos gaminimu, todėl paprasčiausia įsigyti jau sumaltos kavos. Tuomet rinkitės žinomų gamintojų prekes. Tokiu būdu įsigysite kokybišką produkciją.
Milijonai žmonių visame pasaulyje pradeda rytą su šviežia kava. Be jos, sunku įsivaizduoti savo gyvenimą. Svaiginantis aromatas pažadina organizmą ir suteikia daug malonių emocijų. Gerai pradėjus rytą, laukia ir gera diena.

TOP