Malta kava

malta_kava_cafe_grande_strong_500g  malta_kava_lavazza_club_250g  malta_kava_markus_roodmerk_500g  malta_kava_jacobs_500g

malta_kava_dallmayr_ethiopia_500g  malta_kava_dallmayr_classic_500g  malta_kava_lavazza_espresso_250g  malta_kava_mocca_fix_melange_500g

malta_kava_dallmayr_500g  malta_kava_lavazza_espresso_250g_dezute  malta_kava_movenpick_500g  malta_kava_lavazza_qualita_oro_250g_dezutefolija

malta_kava_jacobs_250g  malta_kava_dallmayr_250g  malta_kava_lavazza_qualita_oro_250g  malta_kava_cafe_grande_naturale_250g

malta_kava_lavazza_crema_egusto_250g  malta_kava_lavazza_rossa_2x250g  malta_kava_lavazza_rossa_250g  malta_kava_lavazza_suerte_250g

malta_kava_gevalia_original_500g

Malta kava

Ir kas gi nėra girdėjęs, kad yra tokia kavos rūšis malta kava? Suprantama, kad visi žino kaip atrodo kavos pupelės ir kaip aromatingai jos kvepia, bet greičiausiai, kad visi, taip pat žino, kad tam, jog išsivirti puodelį skanios ir nepakartojamo kvapo kavos, kavos pupeles būtina sumalti, arba naudoti jau sumaltas. Malta kava taip pat skirstoma į rūšis, tik šį kartą ji rūšiuojama pagal stiprumą.

Stipri kava – iki šiol yra verdama Arabų šalyse. Vienam kavos puodeliui išvirti panaudojama iki 50 gramų kavos pupelių. Gamybos procesas nėra sudėtingas, ji verdama kelis kartus ir kai būna paruošta silpnesnė kava, į ją supilamos dar ir šviežiai sumaltos pupelės. Ar jaučiate jėgą? Deja, bet Europoje, dažniausiai yra verdama silpnesnė kava.

Vidutinio stiprumo kava – pagaminama tada, kai vienam puodeliui panaudojama iki 30 gramų kavos pupelių ir nepatikėsite, kad amerikiečiai geria silpniausią kavą.

Silpna kava – laikoma tuo atveju, jei jos pagaminimui sunaudojama vos apie 10 gramų kavos pupelių ar dar mažiau.

Malta kava Lietuvoje yra populiaresnė, nei pupelių, nors, tobulėjant kavos apartų technologijoms, atsiranda vis daugiau gurmanų ir kavos mėgėjų, kurie perka šviežiai sumaltą kavą.

TOP